פרסום תגובה 

דירוג אשכול:
  • 0 תוצאות - 0 ממוצע
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
שו"ת - המצב בשקוף
20-11-2008, 09:45 (הודעה זו נערכה לאחרונה: 20-11-2008 09:47 על-ידי nati.)
הודעה: #1
Question שו"ת - המצב בשקוף
שלום,

לפני שנה ויומיים, ב-18 בנובמבר 2007, נשלח המייל הראשון בתפוצה רחבה בעניין שקוף והתחלנו לנוע.

מאז הקפדנו לבצע כל טעות אפשרית, אבל הגענו במקביל גם לכמה הישגים. מעל לכל - היוזמה חיה ונושמת גם לאחר השנה הזאת, גם אם הציפיה-תקווה להצטרפות מהירה של אלפי אזרחים, שיסייעו לנו להשיג מימון לעבודה רצופה ומתמשכת, התבדתה.

בחודש וחצי האחרון לא נמסרו עדכונים על מצב שקוף ברשימת התפוצה, והפעם ננסה לעשות זאת כאן בצורה של שיחה. אתם מוזמנים לשלוח שאלות שמעניינות אתכם, וננסה להשיב על כולן אחת לאחת בפירוט רב ככל שנוכל.

סליחה מראש אם ייקח לעתים זמן להשיב לשאלות, עקב עומס או היעדר זמינות למחשב. עם זאת, נקיים את הדיון הזה למשך כמה ימים לפחות, כך שמובטח שבסופו של דבר נגיע לכל פניה.

בינתיים, כדי להתחיל עם איזה בסיס, עדכון מסגרת מאוד כללי וקצר: צוות הניהול, בהרכבו המשתנה תמיד, התכנס בתחילת אוקטובר בחיפה והחליט כי הדחיפות הגדולה ביותר הינה הקמת אתר התוכן עצמו. החלטה נגזרת מכך היתה לשחרר אותי (נתי) לעסוק בכך בראש שקט ובהיקף משרה מלא, בכפוף כמובן להכנסות שנצליח לייצר.

זה לא קרה, מכיוון שההכנסה המשמעותית היחידה שהתקבלה מאז היתה מקורס העיתונות שיזמנו, שבהחלט אינו מספיק לשם כך, ושולם שכר על משרה חלקית בלבד. בפגישה נוספת ביום רביעי שעבר אושררה ההחלטה על העסקה במשרה מלאה, אך לאחריה ביקשתי לרדת לחצי משרה באופן פורמלי, במטרה לא לפעול בלחץ. הניסיון בצורת עבודה כזאת לימד שהוא מתכון לשיתוק יותר מלתנועה קדימה.

אנחנו פועלים בימים אלה להעלאת האתר החדש (גרסה בעבודה נמצאת כאן. רצוי לבחון במוזילה, לא מותאם עדיין לחלוטין לדפדפנים אחרים), להנעת דסק סיקור המאבקים החברתיים, לגיוס כסף, יצירת סרטון פרסומת לשקוף שירוץ ברשת, לתחזוקת הקשרים שלנו עם האקדמיה (שולבנו בתוכניות הלימודים במכללה למינהל ובאוני' הפתוחה, באורנים מתקיים קורס עיתונות אקטיביסטית שתוצריו - אם יהיו טובים מספיק - יתפרסמו אצלנו, ארבע כיתות של מנהלים ותלמידי מינהל עסקים באוני' ת"א, העברית ובמרכז הבינתחומי בהרצליה עוסקות ויעסקו בקידום אתר שקוף בפורמט של קבוצות עבודה ששמות דגש על חדשנות, יש לנו קורס משותף עם המכללה החברתית-כלכלית, ועוד), ועוד ועוד.

את השאר ננסה לפרט בשיחה הזאת כאן בפורום. חלק מהתשובות יינתנו מן הסתם גם ע"י המתנדבים הפעילים בשקוף - יש גרעין קשה של כמה כאלה, וכן מתנדבים שממשיכים להצטרף בימים אלה. דבר נוסף אחרון, בעניין המתנדבים: החלטה נוספת שקיבלנו בפגישה האחרונה ובינתיים די מוכיחה את עצמה, היא לפרוס את המשימות לפרוסות דקות ולהגישן כך לאנשים הטובים שרוצים לעזור - חדות וברורות וניתנות לעיכול. גם אם ייקח מעט זמן לצוות משימה לכל אדם, נדאג לעשות זאת. אינדיקציה מאוד ראשונית וחסרה למשימות ומתנדבים ניתן למצוא כאן, או כאן, לחובבי הוויקי.

אם למישהו יש עניין בהתנדבות, הוא מוזמן להכניס את שמו ואת תחום העניין שלו בעמוד שפתחנו לשם כך.

והנה, זה כבר מתחיל להתארך... אז יאללה.

בברכת דיון פורה!
מצא את כל ההודעות שפורסמו על-ידי משתמש זה
צטט הודעה זו בתגובה
20-11-2008, 10:19
הודעה: #2
RE: שו"ת - המצב בשקוף
נתי -

קודם כל, יפה לנו שעברנו לפורום. זו צורת דיון שקופה יותר מגוגלגרופ.

שנית, נראה לי שעם כל הרצון לפעול בנחת, חשוב לקבוע תאריכי יעד. דומני שחלק מהטעויות שהקפדנו לעשׂות נעוץ בכך שההתקדמות נעשׂתה ללא תאריכי יעד קבועים. מה דעתך בנושׂא?

אני עדיין סבור שיעד חשוב הוא העלאת אתר לאויר. עד כה נתקלתי בקשיים רבים בגיוס חברות וחברים מסיבה זו בדיוק - לא היה לי מה להראות להם. למכור מוצר שלא קיים - קשה מאד. האתר במתכונתו הבלוגית תורם בגיבוש קהילה מתדיינת, אבל להביא תורמים לבלוג קשה מאד.
היכן אנחנו עומדים מבחינת התוכן לקראת עלייה לאויר?
בזמנו היו לא מעט בלוגרים/ות שראו עצמם/ן חלק מ"שקוף" (ומ"מחר" לפניו). מי עדיין בצוות? גם אם עדיין אין לנו יכולת להעלות אתר חדשות ראוי, אולי אפשר להעלות מגזין בשלב ראשון, מעבר למתכונת הנוכחית של בלוג מורחב?

מספיק שאלות לשלב זה.
לחיי הספינות שבדרך!

אוֹרי.[/size]
צטט הודעה זו בתגובה
20-11-2008, 10:30
הודעה: #3
נתי,
ראשית, כל הכבוד על ההתמדה והעקביות, תוך שמירה על הרוח הטובה וההומור, וזאת למרות התנאים הקשים והדיי מייאשים.
כל הערכתי נתונה לך.
שנית - אני חוזרת שוב על מה שאמרתי לפני חודשים רבים - חייבים ללכת בעקבות הכסף.
חייבים למצוא תורמים, ולו כדי לשלם את משכורתך.
אני יודעת שניסית, אבל איני יודעת מה המצב עכשיו.
אני חושבת שאם תשתף בנושא את כולם, וייפתח דיון בנושא, יעלו רעיונות ואולי תהייה התקדמות.

בברכת חזק ואמץ
עדה.
צטט הודעה זו בתגובה
20-11-2008, 10:45
הודעה: #4
(20-11-2008 10:30)עדה מנדל כתב:  נתי,
ראשית, כל הכבוד על ההתמדה והעקביות, תוך שמירה על הרוח הטובה וההומור, וזאת למרות התנאים הקשים והדיי מייאשים.
כל הערכתי נתונה לך.
שנית - אני חוזרת שוב על מה שאמרתי לפני חודשים רבים - חייבים ללכת בעקבות הכסף.
חייבים למצוא תורמים, ולו כדי לשלם את משכורתך.
אני יודעת שניסית, אבל איני יודעת מה המצב עכשיו.
אני חושבת שאם תשתף בנושא את כולם, וייפתח דיון בנושא, יעלו רעיונות ואולי תהייה התקדמות.

בברכת חזק ואמץ
עדה.

אני לא מבין גדול בגיוס כספים, אבל נראה לי שכרגע גיוס כספים קטנים מאנשים רבים הוא יעד עדיף.
מה עם לרתום את המומנטום שנוצר בי-ם ובת"א בקרב צעירים בעקבות הבחירות לרשויות המקומיות? אולי חוגי בית?

איך נישמע?
צטט הודעה זו בתגובה
20-11-2008, 10:51
הודעה: #5
תגובה: שו"ת - המצב בשקוף
בתל אביב נראה לי מתאים מאד.
אבל - אני לא יורדת מהתרומות, ואני מקווה שהאנשים בפורום ייכנסו לעובי הקורה בנושא הזה.
צטט הודעה זו בתגובה
20-11-2008, 10:52
הודעה: #6
(20-11-2008 10:19)ד"ר א. כתב:  דומני שחלק מהטעויות שהקפדנו לעשׂות נעוץ בכך שההתקדמות נעשׂתה ללא תאריכי יעד קבועים. מה דעתך בנושׂא?

היכן אנחנו עומדים מבחינת התוכן לקראת עלייה לאויר?

בזמנו היו לא מעט בלוגרים/ות שראו עצמם/ן חלק מ"שקוף" (ומ"מחר" לפניו). מי עדיין בצוות? גם אם עדיין אין לנו יכולת להעלות אתר חדשות ראוי, אולי אפשר להעלות מגזין בשלב ראשון, מעבר למתכונת הנוכחית של בלוג מורחב?

אוֹרי.[/size]

אהלן אורי,

ניסינו לקבוע תאריכי יעד פעם אחר פעם, אבל כשלנו בעמידה בהם ממגוון סיבות. קודם כל - אין לנו כסף להעסיק אנשים שיבואו יחד כל בוקר למשרד ויקדמו דברים. אנחנו תלויים לחלוטין בהתנדבות, שמטבעה נעשית בשעות בפנאי ובמרבית המקרים בצורה לא עקבית.

נוסיף לזה את העבודה שאנחנו צועדים בדרך לא סלולה, הכל חדש ונעשה פעם ראשונה, כך שקשה לצפות מה יילד יום. כך, למשל, לי היה ברור שהחשיפההתקשורתית של סוף יולי תעשה את ההבדל בשבילנו, אבל התברר שעל אף הדומיננטיות שלה ("הארץ", גל"צ וערוץ 10 באותו יום), התרומה לשקוף היתה מינורית יחסית.

סיבה נוספת למה שאפשר לראות כתקיעות היא שאני, כ"משוגע לדבר", לא התנהלתי מספיק נכון באופן אישי מבחינה כלכלית, עניין שמאוד הפריע להתקדם בראש נקי, עד כדי שיתוק. אני מנסה לשפר זאת בימים אלה ויש תקווה וסימנים לשיפור.

בשורה התחתונה- נראה לי שלוחות זמנים אינם הבעיה המרכזית שלנו. קודם לכך יש לדעת איך לעבוד עם מתנדבים, היכן נמצא הכסף הראשוני ועוד כמה תנאים בסיסיים שחייבים להתקיים כדי שתהיה איזושהי משמעות בכלל ללו"זים, שכל מי שמעודכן על היוזמה מספיק זמן יודע כמה מהם התאדו בעשן.

לעניין התוכן - כאמור בהודעה הראשונה, לא היה לי את הראש השקט כדי לעבוד על כך, ומה שקורה הוא שמי שבעיקר פעיל הוא דסק המאבקים החברתיים. בהינתן אותו שקט מיוחל שמאפשר מיקוד ועבודה שיש בה תנופה, ניתן לדעתי לייצר תוכן שוטף לארבע מחלקות בטווח של שבוע-שבועיים (והנה אני נוקב בלו"ז שעוד אצטער עליו..Smile.

במקביל לייצור התוכן עצמו, נשאף לייצתר סקיצה גרפית שתדגים את מראהו הסופי של האתר כדי שלכל אחד שרוצה להבין מה זה שקוף תהיה האפשרות לעשות זאת במרחק קליק. אגב, הסקיצה הזאת היא דוגמא לקושי שלנו להתקדם - כבר יותר משלושה חודשים אני מנסה לקדם את הכנתה, אבל לא נמצא עוד הגרפיקאי הזמין שיעשה אותה. (ביום ראשון תתקיים פגישה עם מתנדב בתחום, בתקווה שהפעם זה יתפוס).

בלוגרים הם לא כתבי מגזין, כי אם פובליציסטים באופיים. לצד אלה שהיו ומעט נעלמו מהרדאר יש עוד רבים אחרים שבאו לרגע ואינם עוד איתנו. האאחריות נופלת בעיקר עלי כמנהל היוזמה, על כך שלא השכלתי להיעזר בהם בשל מגוון סיבות (אי בשלות היוזמה/ שלי באותו זמן, טרדות אחרות, קושי לייצר מוטת שליטה על הרבה מדי מידע ומשימות וכן הלאה). נראה לי שכרגע אנחנו ערוכים יותר לקלוט מתנדבים חדשים.

כך או אחרת, הנחת היסוד שלי היא שמי שתמך בעבר ישמח לשוב ולעזור ברגע שאנחנו נהיה מוכנים לקלוט אותו וכאשר היוזמה תראה סימני חיים חיוניים. אף אחד לא נעלם לחלוטין..

מקווה שעניתי לשאלות בצורה מספקת.
צטט הודעה זו בתגובה
20-11-2008, 11:40
הודעה: #7
(20-11-2008 10:30)עדה מנדל כתב:  אני חוזרת שוב על מה שאמרתי לפני חודשים רבים - חייבים ללכת בעקבות הכסף.

בברכת חזק ואמץ
עדה.

הי עדה, תודה רבה Smile

לעניין הכסף - אני מאוד מזדהה איתך, צריך ללכת במקביל לניסיונות לצרף חברי עמותה גם לכיוונים של כסף גדול יותר, וקבעתי פגישות לשבועיים הקרובים בנושא הזה, בתקווה שיניבו תוצאות. אמשיך לפעול בכיוון הזה כל הזמן.

כמוך גם אני מאמין שמעצם דיון כאן עשויים לעלות רעיונות אפקטיביים נוספים. נמתין בסבלנות..

שוב תודה,
נתי
צטט הודעה זו בתגובה
20-11-2008, 11:43
הודעה: #8
אני לא מבין גדול בגיוס כספים, אבל נראה לי שכרגע גיוס כספים קטנים מאנשים רבים הוא יעד עדיף.
מה עם לרתום את המומנטום שנוצר בי-ם ובת"א בקרב צעירים בעקבות הבחירות לרשויות המקומיות? אולי חוגי בית?

איך נישמע?
[/quote]

אביאל - הרעיון שלך לרתימת הצעירים מהרשויות המקומיות מצוין. צריך מתדנבים שייקחו זאת על עצמם ויקדמו.
באופן אישי חשבתי על פניה לפעילי עיר לכולנו, בקריאה שיקחו על עצמם מכאן ואילך את פרוייקט שקוף. הם מסוגלים להביא להצלחות, ובגדול!
צטט הודעה זו בתגובה
20-11-2008, 20:59
הודעה: #9
שלום עדה, נתי - מסכים לגמרי, לגבי פעולה להמשך :

1. שקוף מחוייבת לממן את עצמה ב-25% מהציבור (תרומה של איש פרטי מוגבלת עד ל-1,000 ש"ח לשנה כדי להישאר בלתי תלויים), מה שמשאיר לנו בעצם 75% מתרומות של קרנות ותורמים גדולים יותר.

2. זה אומר שכרגע, לאחר גיוס 40,000 ש"ח מהציבור - מותר לנו (לפי החוק שקבענו לעצמנו) לגייס עוד 120,000 ש"ח מקרנות ותורמים גדולים יותר. מניסיוני בעמותת "גלים", זה אפשרי. יש קרנות נפלאות בארץ כגון קרן אורן וקרן גנדיר, כמו גם הקרן החדשה לישראל ועוד. רק צריך מישהו עם יכולת ורצון שיקח על עצמו את תחום הקרנות והתורמים הגדולים ואפשר תוך חודש להיות עם 120,000 ש"ח בתזרים (כמובן, לא כל הכסף מגיע מיד, אבל נוכל להתחיל לראות וגם לבנות עליו).

3. לדעתי - זה כרגע הנושא החשוב ביותר. ברגע שנגיע ל-120,000 יהיה לנו שוב צוואר בקבוק בגיוס מן הציבור - ולא נוכל לגייס יותר מקרנות. ולכן במקביל אני, גוני וארז עובדים על הפקת אירועים לשקוף - שאמורים להיות נתח מן ההכנסה מן הציבור וגם לצרף חברי עמותה.

4. בקיצור - שני המישורים חשובים במקביל, כרגע מישור הקרנות הוא החשוב ביותר. נשמח מאד למתנדבת או מתנדב בעל ניסיון בתחום!

להתראות,
אבנר,
רכז פרסום ושיווק
shakoof.org.il

(20-11-2008 11:40)nati כתב:  
(20-11-2008 10:30)עדה מנדל כתב:  אני חוזרת שוב על מה שאמרתי לפני חודשים רבים - חייבים ללכת בעקבות הכסף.

בברכת חזק ואמץ
עדה.

הי עדה, תודה רבה Smile

לעניין הכסף - אני מאוד מזדהה איתך, צריך ללכת במקביל לניסיונות לצרף חברי עמותה גם לכיוונים של כסף גדול יותר, וקבעתי פגישות לשבועיים הקרובים בנושא הזה, בתקווה שיניבו תוצאות. אמשיך לפעול בכיוון הזה כל הזמן.

כמוך גם אני מאמין שמעצם דיון כאן עשויים לעלות רעיונות אפקטיביים נוספים. נמתין בסבלנות..

שוב תודה,
נתי
צטט הודעה זו בתגובה
31-05-2009, 12:38
הודעה: #10
תגובה: שו"ת - המצב בשקוף
מה זה השטויות האלה?.......

-
מתכוני דיאטה , דיאטה , טבעות אירוסין , White Gold Engagement Rings , קידום אתרים , Diamond Engagement Rings

מתכוני דיאטה , טבעות אירוסין , White Gold Engagement Rings
בקר באתר של משתמש זה מצא את כל ההודעות שפורסמו על-ידי משתמש זה
צטט הודעה זו בתגובה
פרסום תגובה 

עבור לפורום: